Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de aceite de oliva
- 2 diente de ajo
- 250 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, cortada en cubos (3 cm), secada con papel de cocina
- 250 g de camarón crudo grande, secado con papel de cocina
- 200 g de pimiento rojo, cortado en trozos (2 cm)
- 170 g de cebolla, en julianas
- 1 cda de puré de tomate
- 20 g de jugo de limón amarillo
- 4 - 6 gotas salsa picante, tipo Tabasco
- 100 g de salchicha, de cerdo ahumada, en rodajas (1 cm)
- 1 cdita de pasta harissa
- 1 cda de salsa Inglesa
- 1 cdita de caldo de pollo, en polvo
- 700 g de caldo de pollo, liquido
- ½ cdita de sal
- 300 g de pasta seca, tipo fideuà
- 2 - 3 ramitas de perejil, picado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3081 kJ / 736 kcal
- Białko
- 41.3 g
- Węglowodany
- 76.5 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1729.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entomatadas de pollo
40min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30min
Caldo de pollo con fideos
35min
Entomatadas de pollo
40min
Muslitos de pollo tropical con tostadas hawaianas (estilo Huli Huli)
3 godz. 40 min
Pierna de cerdo colorada
1 Std.
Chow Mein
55 min
Camarones entomatados (Sonora) TM6
25 Min
Camarones cremosos a la diabla
40min
Bowl de cerdo
45min
Papitas negras
55 min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min