Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 c. à café de sucre vanillé (1 sachet)
- 2 œufs
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 170 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes non pelées
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 457.5 kJ / 107.8 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 44.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min.
Biscuits du randonneur
5h
Croquants aux noisettes et amandes
50 min
Navettes salées au thym
35 min
Biscuits au sésame
30 min
Rochers coco
30 min
Canistrelli
1h
Amaretti
25 min
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4h 15min
Fouace
3h 15min
Biscuits croquants à la purée de sésame
30 min
Sablés nantais
2h 40min