Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 40 g farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di zucchero
- 5 tuorli
-
1
stecca di vaniglia, i semini
lub 1 bustina di vaniglia in polvere, i semini - 1 pizzico di sale
- 1000 g di acqua
Pasta Choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero (opcjonalnie)
- 120 g farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Crema diplomatica
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- zucchero a velo q.b.
-
15
ribes rosso freschi
lub 15 lamponi freschi - 10 foglioline di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2186.8 kJ / 522.7 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 358.3 mg
Alternatywne przepisy
Tartellette con crema al limone
4h
Ghirlanda dolce di Natale
4h 30min
Croquembouche con crema all'arancio e cioccolato
10h
Rotolo ai frutti rossi
2h
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
1h 30min
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5 Std.
Cigni alla crema diplomatica
2h
Torta cuore soffice panna e caffè
4h 30min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Tronchetto al tiramisù
4h
Torta mimosa
1h 5min
Bignè con crema pasticcera
3h