Alberello di bignè con crema diplomatica
TM6

Alberello di bignè con crema diplomatica

5.0 (10 ocen)

Składniki

Crema pasticcera

  • 500 g di latte intero
  • 40 g farina tipo 00
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 100 g di zucchero
  • 5 tuorli
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
    lub 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 1 pizzico di sale
  • 1000 g di acqua

Pasta Choux

  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero (opcjonalnie)
  • 120 g farina tipo 00
  • 3 uova (da 60 g circa)

Crema diplomatica

  • 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda

Terminare la preparazione

  • zucchero a velo q.b.
  • 15 ribes rosso freschi
    lub 15 lamponi freschi
  • 10 foglioline di limone

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2186.8 kJ / 522.7 kcal
Białko
12.3 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
33.1 g
Tłuszcz nasycony
17.8 g
Błonnik
0.8 g
Sód
358.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy