Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 40 g farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di zucchero
- 5 tuorli
-
1
stecca di vaniglia, i semini
lub 1 bustina di vaniglia in polvere - 1 pizzico di sale
- 1000 g di acqua
Pasta Choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero (opcjonalnie)
- 120 g farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Crema diplomatica
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- zucchero a velo q.b.
-
15
ribes rosso freschi
lub 15 lamponi freschi - 10 foglioline di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2186.8 kJ / 522.7 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 358.3 mg
Alternatywne przepisy
Tartellette con crema al limone
4 godz.
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Crema al limone con mirtilli
1h
Ghirlanda dolce di Natale
4h 30min
Bignè con crema pasticcera
3h
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min
Torta della nonna (TM6)
1h 30 min
Cornetti sfogliati (TM6)
9 godz.
Il tiramisù
6h 30min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20 min
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4 godz.
Torta mimosa
1h 5min