Alberello di bignè con crema diplomatica

Alberello di bignè con crema diplomatica

4.9 14 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Crema pasticcera
  • di latte intero
    500 g
  • farina tipo 00
    40 g
  • di amido di mais (maizena)
    10 g
  • di zucchero
    100 g
  • tuorli
    5
  • stecca di vaniglia i semini
    1
    1 bustina di vaniglia in polvere, i semini
  • di sale
    1 pizzico
  • di acqua
    1000 g
Pasta Choux
  • di acqua
    150 g
  • di burro a pezzi
    80 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero (opcjonalnie)
    10 g
  • farina tipo 00
    120 g
  • uova (da 60 g circa)
    3
Crema diplomatica
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    250 g
Terminare la preparazione
  • zucchero a velo q.b.
  • ribes rosso freschi
    15
    15 lamponi, freschi
  • di limone
    10 foglioline

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 522.7 kcal / 2186.8 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 33.1 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Sód 358.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...