Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g carne de borrego em pedaços
- 3 dentes de alho
- 40 g azeite
- 2 c. chá de sal
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 350 g tomate em pedaços
- 1 c. sopa de açúcar
- 1 c. chá de colorau
- 1 malagueta seca
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 c. sopa de concentrado de tomate (opcjonalnie)
- 400 g grão-de-bico cozido escorrido
- 150 g espinafres descongelados bem espremidos
- 2 c. sopa de coentros, só as folhas
- 250 g massa folhada
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1722 kJ / 412 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão com legumes
45 Min
Sopa de farrapos à alentejana
45 Min
Guisado dos reis
13h 10 min
Misturas
1j
Canja de frango e gengibre com massa integral
1j
Pato com Caril Vermelho
1h 15min
Feijoada de Borrego
1 Std. 10 Min
Sopa com salsicha e couve
50 Min
Borrego à moda de Alpiarça
25 Std.
Bacalhau com vinho do Porto
45 Min
Caril de borrego
45 Min
Carne guisada com grão & Pera com crumble de amêndoa
1 Std. 20 Min