Wersje kompatybilne
Esparguete preto com frutos secos, anchovas e molho de tomate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g broa de milho
- 50 g azeite, mais q.b. p/ envolver
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal
- 500 g massa tipo esparguete preto
- 2 dentes de alho
- 100 g caju
- 50 g passas de uva
- 40 g filetes de anchova, em óleo
- 150 g vinho tinto
- 100 g polpa de tomate
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2762.7 kJ / 660.3 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 93.3 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 828.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango Tikka Masala com massa
45min
Quadrados de melancia
7h
Fusilli com mascarpone e nozes
30min
Bolinhas de ervilhas e queijo feta com dip de iogurte
1h 15min
Frango Tex-Mex e salada de quinoa
30min
Sopa de grão com agrião e chouriço
30min
Frango com rum e coca-cola
40min
One pot de massa com salsicha
30min
Curgete à Parmegiana
45min
Lasanha de cogumelos, espinafres e tomate
1sa 10 dk
Batatas recheadas
1 Std. 30 Min
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
40min