Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 30 g azeite, mais q.b. p/ guarnecer
- 1200 g água
- 60 g flocos de aveia
- 1 c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes -
100
g folhas de agrião
lub 100 g acelgas ou espinafres - 35 g sementes de abóbora torradas
- 25 g sementes de girassol torradas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 570.8 kJ / 136.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 415.1 mg
Alternatywne przepisy
Creme de feijão-branco com espinafres
30 Min
Creme de batata-doce, coco e cardamomo
55min
Creme de canónigos
25 Min
Creme de beterraba
40 Min
Sopa de amêndoa
45min
Creme de batata-doce
40 Min
Creme de castanha e caril
50 Min
Creme de beterraba e maçã
40 Min
Gaspacho de cenoura
10 Min
Creme de grão e couve-flor assados
35min
Creme de brócolos e couves-de-bruxelas
50 Min
Creme de couve-flor e manjericão
45min