Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 30 g azeite, mais q.b. p/ guarnecer
- 1200 g água
- 60 g flocos de aveia
- 1 c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes -
100
g folhas de agrião
lub 100 g acelgas ou espinafres - 35 g sementes de abóbora torradas
- 25 g sementes de girassol torradas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 570.8 kJ / 136.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 415.1 mg
Alternatywne przepisy
Creme de brócolos e amêndoa
35 min
Sopa de alho-francês
40 min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50 min
Creme de curgete
20 min
Creme de agrião e rúcula
2h 45min
Sopa de tomate
45 min
Creme de aipo e maçã
30 min
Salada de trigo sarraceno com pimentos
50 min
Creme de curgete e kale
45 min
Creme de couve-flor e manjericão
45 min
Creme de batata-doce, coco e cardamomo
55 min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 min