Wersje kompatybilne
Crostata di mais e anacardi con albicocche (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frolla senza glutine
- 50 g di anacardi non salati
- 100 g di riso
- 50 g di amido di mais
- 100 g di farina di mais
- 100 g di zucchero
- 100 g di burro a pezzi
- 2 uova medie
Terminare la preparazione
- 50 g di zucchero di canna
- 600 g di albicocche fresche, snocciolate e tagliate a metà
- gelato alla crema, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1482.5 kJ / 354.4 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 20.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscottini di riso al limone (senza glutine)
50min
Tortini con farina di riso e cuore di marmellata (senza glutine)
45min
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4h 30 min
Crêpes (senza glutine)
50min
Pane senza glutine
2h 45 min
Biscottini alle mandorle (senza glutine)
1h 10min
Torta margherita (senza glutine)
50min
Mini plumcake allo yogurt (senza glutine)
40min
Scones (senza glutine)
1h
Torta di castagne (senza glutine)
1hod. 30min
Biscotti di grano saraceno (senza glutine)
2h 45 min
Pasta per pizza (senza glutine)
2j 10 menit