Wersje kompatybilne
Crostata di mais e anacardi con albicocche (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frolla senza glutine
- 50 g di anacardi non salati
- 100 g di riso
- 50 g di amido di mais
- 100 g di farina di mais
- 100 g di zucchero
- 100 g di burro a pezzi
- 2 uova medie
Terminare la preparazione
- 50 g di zucchero di canna
- 600 g di albicocche fresche, snocciolate e tagliate a metà
- gelato alla crema, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1482.5 kJ / 354.4 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 20.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscottini alle mandorle (senza glutine)
1 Std. 10 Min
Pasta brisèe (senza glutine)
1 Std. 15 Min
Crostata di grano saraceno e pesche (senza glutine)
1h 50min
Pan di Spagna al riso e miglio (senza glutine)
1 Std. 10 Min
Mousse di miglio (senza glutine)
1 Std. 10 Min
Pane senza glutine
2h 45 min
Farina di miglio
10 min
Torta di carote con farina di riso
1h
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2 godz. 55 min
Farina di grano saraceno (senza glutine)
10 min
Pane con farina di miglio (senza glutine)
2h 35min
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4h 30min