Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 65 g di burro morbido, a pezzi
- 50 g di zucchero
- 10 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 30 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 100 g di torrone cioccolato e nocciole a pezzi
- 160 g di pasta di marzapane a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 427 kJ / 102 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti alla nocciola
2óra
Spaghetti alla chitarra con aragosta
1 godz. 30 min
Biscotti al burro, mandorle e peperoncino
4h
Biscotti al burro, nocciole e carote
4h
Rombi di polenta fritta con salsa dip al pomodoro
1óra 15p
Mostarda di mele
1h
Crostata alla nocciola
2óra
Torta pacchetto regalo
4h 30min
Biscotti di pasta sablée
12 Std. 40 Min
Biscotti alla panna
55min
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1 godz. 50 min
Pinsa romana
5óra