Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero (vedere consigli)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 250 g di burro a tocchetti a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 9916.1 kJ / 2370 kcal
- Białko
- 34.9 g
- Węglowodany
- 150.8 g
- Tłuszcz
- 185.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 112.9 g
- Sód
- 412 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema chiboust
1h
Lemon curd
20min
Bignè con crema pasticcera
3h
Cigni alla crema diplomatica
2 Std.
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Crema pasticcera al cucchiaio
15min
Crema pasticcera alla vaniglia
15min
Pan di Spagna
1h
Pasta choux
2 Std.
Crema diplomatica
30 分钟
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4 Std.
Code di aragosta con crema pasticcera
6h