Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sjalot, gepeld
- 150 g rode wijn
- 300 g wortelen, in staafjes (1 cm x 7 cm)
- 1 varkenshaasje (500 g, ong. Ø 6 cm)
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 130 g water
- ½ tl vleesbouillonpasta, huisgemaakt
- 8 jeneverbessen (opcjonalnie)
- 25 g kersenjam
- 20 g boter
- 1 tl maïzena (zetmeel)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Vis en aardappelen met tomatensaus
50 min
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
1h 10min
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
50 min
Gevulde kalkoen met veenbessensaus
Ninguna valoración
Gruyère gevulde zalmburger met sla
Ninguna valoración
Kalkoenrollade met spek en eekhoorntjesbrood saus
50 min
Kalkoenburgers
1 godz. 25 min
Kip-miso stoofpot
1 godz. 45 min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2 godz.
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 dk
Bechamelsaus
15 dk
Rundsstoofvlees met aardappelen
1h 10min