Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sjalot, gepeld
- 150 g rode wijn
- 300 g wortelen, in staafjes (1 cm x 7 cm)
- 1 varkenshaasje (500 g, ong. Ø 6 cm)
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 130 g water
- ½ tl vleesbouillonpasta, huisgemaakt
- 8 jeneverbessen (opcjonalnie)
- 25 g kersenjam
- 20 g boter
- 1 tl maïzena (zetmeel)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Bloemkool met kaas
55min
Sous-vide varkenswangetjes in rode wijn
8h 45min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Brak ocen
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50 min
Bellini cocktail
5 min
Gruyère gevulde zalmburger met sla
Brak ocen
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 min
Zalmfilet met boekweit en asperges
40 min
Kalkoendij in spek gedraaid met aardappelen
1h 40min
Citroensorbet met schuimwijn
10 min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1 Std. 15 Min