Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di latte intero
- 40 g di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina manitoba
- 60 g di burro a pezzi
- 2 uova medie
- 1 pizzico di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 200 g di crema gianduia
- 1 tuorlo
- zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1391.2 kJ / 332.5 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 46.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche morbide molisane
7 Std.
Cornetti brioche
6h 30min
Burger buns
4h 40min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3 Std. 45 Min
Pandolce variegato alla confettura
9h
Girelle di pizza al prosciutto
2 Std. 30 Min
Pandoro al caffè con salsa al caramello
12h 30min
Biscotti farciti
1 Std. 50 Min
Treccine al kefir
7 Std. 30 Min
Panini con gocce di cioccolato
3h 30min
Torta bignè al cioccolato bianco
1 Std.
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7 Std.