Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di latte intero
- 40 g di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina manitoba
- 60 g di burro a pezzi
- 2 uova medie
- 1 pizzico di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 200 g di crema gianduia
- 1 tuorlo
- zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1391.2 kJ / 332.5 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 46.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornetti brioche
6h 30min
Pandolce variegato alla confettura
9hod.
Svedesi
7h 30min
Girelle al Rum e arancia
7h 30min
Torta bignè al cioccolato bianco
1 Std.
Piccoli panettoni
6 Std. 40 Min
Pane bianco
3 Std.
Corona di brioche alla crema di whisky
5ωρ.
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7 godz.
Burger buns
4 godz. 40 min
Torta Nua
2 Std.
Torta di rose salata
4sa 15 dk