Gelato zuppa inglese

Gelato zuppa inglese

4.6 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 16 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 30 g di latte in polvere magro
  • 35 g di destrosio
  • 4 g di farina di semi di carrube
  • 170 g di zucchero
  • 65 g di tuorli (circa 4)
  • 580 g di latte intero
  • 120 g di panna (30-40% di grassi)
  • ½ stecca di vaniglia solo i semini estratti
  • cubetti di ghiaccio q.b. per raffreddare
  • 6 biscotti savoiardi
  • 100 g di liquore Alchermes rosso
  • 50 g di cioccolato fondente (50% di cacao) in scaglie

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 484 mg
Białko 32.3 g
Kalorie 3829.2 kJ / 915.2 kcal
Tłuszcz 42.1 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Węglowodany 100.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...