Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di latte in polvere magro
- 35 g di destrosio
- 4 g di farina di semi di carrube
- 170 g di zucchero
- 65 g di tuorli (circa 4)
- 580 g di latte intero
- 120 g di panna (30-40% di grassi)
- ½ stecca di vaniglia, solo i semini estratti
- cubetti di ghiaccio q.b. per raffreddare
- 6 biscotti savoiardi
- 100 g di liquore Alchermes rosso
- 50 g di cioccolato fondente (50% di cacao) in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3829.2 kJ / 915.2 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 100.1 g
- Tłuszcz
- 42.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 484 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato bianco
10u. 20min
Gelato semplice alla nocciola
6 godz. 30 min
Gelato fiordilatte
10u. 30min
Gelato fior di latte
16h 25min
Gelato al cioccolato
12h
Sorbetto al limone
8 godz. 30 min
Crema al caffè
15 Min
Cassata gelato
11 Std. 20 Min
Sorbetto nel limone
8h 35min
Gelato al torrone
10u. 20min
Gelato pistacchio e mandorle
8 godz. 30 min
Gelato al limone
8h 20min