Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema inglese alla vaniglia
- 300 g di latte intero
- 4 tuorli
- 50 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1000 g di acqua
Sbriciolata
- 70 - 80 g di amaretti duri
- 270 g farina tipo 00
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 16 g di lievito in polvere per dolci
- 80 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1332.6 kJ / 318.5 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 38.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta frolla
1h 10min
Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta
1h 10min
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1 godz.
Crema pasticcera al cucchiaio
15min
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1 godz.
Crema pasticcera alla vaniglia
15min
Sbriciolata ai mirtilli
1 godz.
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45 min
Sbriciolata con confettura di albicocche (senza lattosio)
1 godz.
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55min
Torta della nonna
1h 30min