Millefoglie al cioccolato e croccante di frutta secca

Millefoglie al cioccolato e croccante di frutta secca

3.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 porzioni

Składniki

Croccante con frutta secca
  • 30 g di nocciole spellate
  • 30 g di gherigli di noci
  • 30 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
  • 30 g di mandorle pelate
  • 300 g di zucchero di canna
  • 1030 g di acqua
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 50 g di aceto
Ganache al cioccolato
  • 400 g cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 400 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 60 g di burro a pezzi
Pasta sfoglia
  • 400 g di burro a fette
  • 500 g farina
  • 200 g di acqua freddo
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
  • 10 g zucchero
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 cucchiai zucchero

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 345.9 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 5229.5 kJ / 1249.9 kcal
Tłuszcz 89 g
Błonnik 21.6 g
Tłuszcz nasycony 51.1 g
Węglowodany 122.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...