Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Croccante con frutta secca
- 30 g di nocciole spellate
- 30 g di gherigli di noci
- 30 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 30 g di mandorle pelate
- 300 g di zucchero di canna
- 1030 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 50 g di aceto
Ganache al cioccolato
- 400 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 400 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di burro a pezzi
Pasta sfoglia
- 400 g di burro a fette
- 500 g di farina
- 200 g di acqua, freddo
- 80 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- 10 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 2 cucchiai di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5229.5 kJ / 1249.9 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 122.4 g
- Tłuszcz
- 89 g
- Tłuszcz nasycony
- 51.1 g
- Błonnik
- 21.6 g
- Sód
- 345.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotolo di gelato alla banana e caramello
4h 15min
Fagottini al profumo di mare
1h 40 min
Panna montata
10min
Tiramisù
5h 40min
Peperoni ripieni di brandade di baccalà
Brak ocen
Arancini ai frutti di mare
2h
Croissant
7 Std. 30 Min
Porchetta con pere e cipolle
12h
Torta crema e cioccolato
1h 35 min
Bignè al cioccolato
3 Std.
Crêpes al cioccolato (senza glutine)
35 Min
Crema chantilly
35 Min