Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Croccante con frutta secca
- 30 g di nocciole spellate
- 30 g di gherigli di noci
- 30 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 30 g di mandorle pelate
- 300 g di zucchero di canna
- 1030 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 50 g di aceto
Ganache al cioccolato
- 400 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 400 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di burro a pezzi
Pasta sfoglia
- 400 g di burro a fette
- 500 g di farina
- 200 g di acqua, freddo
- 80 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- 10 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 2 cucchiai di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5229.5 kJ / 1249.9 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 122.4 g
- Tłuszcz
- 89 g
- Tłuszcz nasycony
- 51.1 g
- Błonnik
- 21.6 g
- Sód
- 345.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone gastronomico natalizio
7h
Gelato fior di latte
16u. 25min
Tortellini ai grani antichi in brodo
1h 30 min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Filetto di manzo con burro all'aglio ed erbe aromatiche
2h 15min
Gelato biscotto al mascarpone
4h
Torta del cardinale
3h 30min
Semifreddo al cioccolato (per 1 persona)
3h 20min
Tortine al cioccolato
1h 25min
Fritto misto di verdure e baccalà
45 min
Gelato biscotto cioccostelle
3h
Torta al cioccolato CucinaBarilla
1u.