Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base al cacao
- 60 g di zucchero
- 2 albumi
- 2 tuorli
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 60 g di farina di riso (vedere consigli)
- 20 g di cacao in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaio di aceto bianco
Cioccolato al latte e fondente
- 150 g di cioccolato al latte a pezzi
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- 500 g di panna (35% di grassi)
- 80 g di burro salato
Cioccolato bianco
- 3 cucchiai di acqua
- 1 cucchiaino di gelatina in polvere
- 150 g di cioccolato bianco a pezzi
- 150 g di panna (35% di grassi)
- cacao in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2107.2 kJ / 501.7 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 132.9 mg
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Torta cappuccino
2 Std.
Crostatina al cioccolato
13 godz.
Torta di crêpes tiramisù
6 Std. 30 Min
Torta alle 3 mousse
5h 30min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Torta crema e cioccolato
1 Std. 35 Min
Semifreddo nocciolato
Brak ocen
Pasta Choux
2 Std.
Tortine al limone (TM6)
2 Std.
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1 Std. 20 Min