Torta ai tre cioccolati

Torta ai tre cioccolati

3.7 31 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
12 porzioni

Składniki

Base al cacao
  • 60 g di zucchero
  • 2 albumi
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 2 tuorli
  • 60 g di farina di riso (vedere consigli)
  • 20 g di cacao in polvere
  • 1 pizzico di sale
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaio di aceto bianco
Cioccolato al latte e fondente
  • 150 g di cioccolato al latte a pezzi
  • 150 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 500 g di panna (35% di grassi)
  • 80 g di burro salato
Cioccolato bianco
  • 3 cucchiai di acqua
  • 1 cucchiaino di gelatina in polvere
  • 150 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 150 g di panna (35% di grassi)
  • cacao in polvere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 132.9 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 2107.2 kJ / 501.7 kcal
Tłuszcz 39.8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...