Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 40 g di farina tipo 00
- 1000 g di acqua
Meringa
- 140 g di zucchero
- 120 g di albumi
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 6443.4 kJ / 1540 kcal
- Białko
- 46.3 g
- Węglowodany
- 291.5 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 589 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Saint Honoré all'italiana
22 godz.
Pan di Spagna
1j
Madeleine con crema inglese alla vaniglia
1j
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30min
Crema mousseline
1j
Torta magica al cacao e arancia
4 Std.
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2j
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Crema diplomatica
30 min
Panna cotta con salsa al caramello
6 Std. 20 Min
Crema pasticcera al cucchiaio
15min
Crema pasticcera alla vaniglia
15min