Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 40 g di farina tipo 00
- 1000 g di acqua
Meringa
- 140 g di zucchero
- 120 g di albumi
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 6443.4 kJ / 1540 kcal
- Białko
- 46.3 g
- Węglowodany
- 291.5 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 589 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema mousseline
1h
Lemon curd
20 min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Crema pasticcera al cucchiaio
15min
Crema pasticcera alla vaniglia
15min
Tiramisù al caramello
4h 50min
Pan di Spagna
1h
Cipolle rosse fermentate
96 Std.
Crema diplomatica
30 min
Panna cotta con salsa al caramello
6 godz. 20 min
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4u.
Code di aragosta con crema pasticcera
6 godz.