Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 135 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 200 g di farina manitoba
Impasto
- 70 g di burro a pezzi
- 300 g di farina manitoba
- 2 tuorli d'uovo
- 1 cucchiaino di zucchero
- 350 g di acqua
- 1 cucchiaino raso di sale
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1368 kJ / 327 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornetti brioche
6h 30min
Panettone salato di Natale (TM6)
8h
Ravioli alla rapa rossa con burro e salvia
1h 30min
Pasta frolla
1h 10min
Uova di cioccolato pasquali
2h 30min
Colomba classica
6h 45min
Colomba
9h
Graffe di Carnevale
4 Std.
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 Std. 20 Min
Burger buns
4 Std. 40 Min
Torrone napoletano
4 Std.
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min