Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 135 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 200 g di farina manitoba
Impasto
- 70 g di burro a pezzi
- 300 g di farina manitoba
- 2 tuorli d'uovo
- 1 cucchiaino di zucchero
- 350 g di acqua
- 1 cucchiaino raso di sale
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1368 kJ / 327 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone
6 Std. 30 Min
Panettone TM6
10 godz. 30 min
Colomba
9 Std.
Pasta choux
2 Std.
Pasta frolla
1 Std. 10 Min
Colomba classica
6sa 45 dk
Pandoro
12u.
Panettone gastronomico
26h
Panettone salato di Natale (TM6)
8h
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min
Cornetti brioche
6 Std. 30 Min
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min