Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante

Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante

4.6 126 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 200 g di patate a pezzi
  • 20 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 1 cucchiaino di semi di finocchio
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 300 g di carne trita di maiale
  • 90 g di salsiccia a pezzi
  • 2 uova
  • 5 g di sale
  • 70 g di scamorza affumicata a bastoncini
  • pangrattato q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 946.4 mg
Białko 17.6 g
Kalorie 916 kJ / 219 kcal
Tłuszcz 11.1 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...