Hurricane Po'Boy with Saffron Aioli

Hurricane Po'Boy with Saffron Aioli

4.7 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

Saffron Aioli
  • vegetable oil
    15 oz
  • garlic clove
    1
  • white vinegar
    1 oz
  • salt
    1 tsp
  • saffron
    2 pinches
  • large eggs pasteurized
    2
Hurricane Po'Boy
  • unsalted butter diced
    4 oz
  • Creole seasoning (see Tip)
    1 tbsp
  • jumbo shrimp, raw peeled and deveined
    24
  • baguettes
    2
  • tomatoes thinly sliced rounds
    2
  • iceberg lettuce head thinly sliced
    ½
  • hot and spicy pickles thinly sliced rounds
    3
    3 Cajun pickles, thinly sliced rounds
  • potato chips to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1109 kcal / 4640 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 91 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 1660 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...