Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème vanillée
- 40 g de sucre en poudre
- ¼ de gousse de vanille
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 100 g de mascarpone, très froid
L'ananas caramélisé et le dressage
- 20 g de beurre
- 350 g d'ananas frais, coupé en morceaux
- 30 g de sucre de canne (opcjonalnie)
- 15 g de rhum (opcjonalnie)
- 3 - 5 petites meringues, en brisures
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2095.5 kJ / 501.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16 Std.
Tiramisu fruits rouges et violette
50 Min
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2 Std.
Carpaccio de saint-jacques aux agrumes
20 Min
Boule coco-mangue
9 Std.
Petites mousses Passion
3 Std. 20 Min
Pêche Melba
6 Std.
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40 Min
Bavarois à la framboise sur gâteau noix et chocolat
13 Std. 15 Min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2 Std. 30 Min
Tiramisu citron vert et framboises
25 Min
Crème fouettée au coulis de fruits rouges
15 Min