![Pain rustique Pain rustique](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8BF237BA-D2AD-475C-9A07-9D09BD267CBD/Derivates/a7d8bf1202c967be4d87b092075d2068de2e25f7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de blé en grains
- 320 g d'eau, froide
-
¾
cube de levure boulangère fraîche (30 g)
lub 3 c. à café de levure boulangère sèche (12 g) - 200 g de babeurre
- 150 g de farine à pain
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à café de poudre de malt
- un peu de farine à pain pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre et de blé
12 godz.
Brioche
9h 30min
Pain de seigle valaisan
10 Std.
Pain ciabatta
1 Std. 45 Min
Pâte de base pour pain
24h 30 min
Petits pains au yogourt et sésame
1 Std. 30 Min
Pains de Saint-Gall
26 godz. 30 min
Pain d'épeautre pur
11 Std.
Pain toast
16 godz.
Pain paysan
3h
Pain complet
4h
Pain bis en cocotte
2u. 25min