Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de blé en grains
- 320 g d'eau, froide
-
¾
cube de levure boulangère fraîche (30 g)
lub 3 c. à café de levure boulangère sèche (12 g) - 200 g de babeurre
- 150 g de farine à pain
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à café de poudre de malt
- un peu de farine à pain pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Soupe au potiron
35 Min
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Pâte brisée
2h 5min
Salade de crudités à la vinaigrette et filet d'omble
30min
Pâte brisée
1h 50 min
Pâte à pizza
1h
Pains de Saint-Gall
26h 30min
Pain ciabatta
1h 45min
Pain complet
4h
Pain paysan
3h
Pâte de base pour pain
24 Std. 30 Min
Yogourt nature
12h