Pain rustique

Pain rustique

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
35 tranches

Składniki

  • 600 g de blé en grains
  • 320 g d'eau froide
  • ¾ cube de levure boulangère fraîche (30 g)
    3 c. à café de levure boulangère sèche, (12 g)
  • 200 g de babeurre
  • 150 g de farine à pain
  • 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
  • 2 c. à café de sel
  • 1 c. à café de poudre de malt (opcjonalnie)
  • un peu de farine à pain pour fariner

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 tranche

Białko 3 g
Kalorie 291 kJ / 70 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...