Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre
- le zeste de citron, d'un citron bio, finement râpé
- 250 g de beurre, mou, coupé en morceaux et un peu plus pour le fer à bricelets
- 3 œufs
- 1 pincée de sel
- 500 g de farine
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 101 kJ / 24 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Moutarde de Bénichon
40min
Bruns de Bâle
8h 40min
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Knöpflis
50min
Gâteau du Vully
2 Std. 30 Min
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1h 45min