![Risotto con pera y gorgonzola Risotto con pera y gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/05d32bf6-3ae0-42c0-89b9-a67bb9e22f97/Derivates/1ab3fef4-7743-40af-bd7a-f4151eca01ba.jpg)
Wersje kompatybilne
Risotto con pera y gorgonzola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 peras conferencia maduras (aprox. 500 g)
- 400 g de queso gorgonzola
- 1700 g de caldo de verduras
- 120 g de cebolla en trozos
- 60 g de aceite de oliva
- 700 g de arroz de grano redondo
- 100 g de vino blanco
- 1 cucharadita de sal
- 2 - 3 cucharadas de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2032 kJ / 486.1 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 759 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con calabacín y beicon
35min
Gratinado de patata
1hod. 10min
Mocktail de vainilla Chai
1hod.
Menú: Boeuf bourguignon y bizcocho de limón
2 Std. 40 Min
Trufas de chocolate blanco y avellana
Brak ocen
Risotto al parmesano
35min
Pollo garam masala con arroz basmati
40 min
Caldereta de langosta
1hod.
Dip horneado de espinacas y queso de cabra para dos
40 min
Arroz meloso con pollo
50min
Carrilleras estofadas con salsa de arándanos
1hod.
Risotto de setas
25 min