Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
-
400
g de judías verdes redondas frescas en mitades
lub 400 g de judías verdes planas frescas en mitades -
10
g de cebolla
lub 10 g de chalota - 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 250 g de leche
- 20 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de curry en polvo (ver sugerencia)
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 588 kJ / 141 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 225 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brócoli y patatas con salsa de queso
30 dk
Manojos de judías verdes, patatas y mantequilla de tomillo
50min
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30 dk
Judías verdes con tomillo (Al vacío)
1 godz. 10 min
Judías verdes rehogadas y sardinas en papillote
35min
Coliflor al vapor con salsa de cacahuetes
50min
Guarnición de judías verdes con chalotas y cebolla roja
35min
Espinacas con pasas y piñones
15 min
Coliflor al vapor con salsa de mantequilla y alcaparras
50min
Caballa a la sal con patatas al vapor y mojo picón
40min
Judías verdes al vapor con pollo en salsa y cacahuetes
25min
Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos
45 dk