Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g de bulots, coupés en deux ou trois
- 200 g de tomates séchées, coupées en dés
- 1100 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 250 g de pâtes sèches, type conchiglie
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854.8 kJ / 439.8 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1022.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâtes au saumon, aneth et citron
40min
Penne à la tunisienne
1 Std. 15 Min
Cuisson du riz long blanc
35min
Pâtes au jambon et haricots verts
40min
Riz au curry vert et aux crevettes
30min
Brochettes merguez-abricot
50min
Carpaccio de bœuf, crudités et émulsion à la mangue
25 Min
Crevettes sautées aux oignons nouveaux
20 Min
Haricots verts au thym
1 Std. 10 Min
Spaghetti aux fruits de mer express
1 Std. 10 Min
Pâtes à la tomate et aux calamars
30min
Penne primavera au pesto d'herbes
55 min