![Manojos de judías verdes, patatas y mantequilla de tomillo Manojos de judías verdes, patatas y mantequilla de tomillo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F8F36BB8-09DF-4838-8969-B8092A9B9141/Derivates/7C275C50-62CA-401D-BEDE-DB227C66A9B0.jpg)
Wersje kompatybilne
Manojos de judías verdes, patatas y mantequilla de tomillo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de judías verdes redondas frescas
- 8 - 16 lonchas de beicon ahumado (100 g) en lonchas finas
- 500 g de agua
- 600 g de patatas en dados (3 cm)
- 1 ½ cucharadita de sal
- 80 - 100 g de mantequilla
-
1 - 2
cucharadita de tomillo fresco
lub 1 cucharadita de tomillo seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1596 kJ / 382 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos
45min
Guisantes al natural
2h 10min
Judías verdes con tomillo (Al vacío)
1h 10min
Mejillones al limón
30 Min
Judías verdes al vapor con pollo en salsa y cacahuetes
25min
Rape al vapor con albahaca y tomates cherry
25min
Trinxat de col
1 Std. 15 Min
Judías verdes con salsa bechamel al curry
30 Min
Brócoli y patatas con salsa de queso
30 Min
Hervido
40 Min
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30 Min
Verduras al vapor con rúcula
25min