Ensalada de pasta tricolor con hummus y fruta fresca

Ensalada de pasta tricolor con hummus y fruta fresca

4.7 87 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

Hummus
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
  • 60 g de agua
  • 30 g zumo de limón
  • 40 g de semillas de sésamo tostado
  • 2 pellizcos de sal
  • 70 g de aceite de oliva
Cocción de pasta
  • 1000 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 120 g de pasta corta seca tricolor (espirales, farfalle, conchitas, etc...)
Terminación
  • 100 g de hojas verdes de ensalada
  • 10 - 12 uvas en mitades
  • 1 ciruela fresca en láminas finas
  • ½ pepino en rodajas de 3 mm
  • 6 tomates cherry por la mitad
  • 10 - 12 aceitunas verdes sin hueso
  • 10 - 12 pepinillos en vinagre pequeños
  • 10 - 12 cebollitas en vinagre
  • 1 chorrito de aceite de oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 997.2 mg
Białko 15.7 g
Kalorie 2133 kJ / 510 kcal
Tłuszcz 28.5 g
Błonnik 14.7 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 47.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...