Fraises sous-vide avec mousse au chocolat blanc

Fraises sous-vide avec mousse au chocolat blanc

3.9 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

La mousse au chocolat blanc
  • 70 g de biscuit
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min. froide
  • 100 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
  • ¼ gousse de vanille égrainée
  • 200 g de fromage à tartiner
Les fraises sous-vide
  • 400 g de fraises coupées en deux
  • 2 morceaux de zeste d'orange non traitée (1 cm x 3-4 cm)
  • ¼ c. à café de cannelle en poudre (opcjonalnie)
  • 1500 g d'eau environ, à ajuster si besoin
  • 30 g de jus de citron fraîchement pressé (½ citron)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 159 mg
Białko 7 g
Kalorie 1615 kJ / 386 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...