Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 50 g di zucchero
- ½ arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di burro a pezzi
- 190 g di farina tipo 00
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 150 g di confettura di albicocche
Ganache al cioccolato
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 105 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 20 g di zucchero
- ½ cucchiaino di peperoncino in polvere
- 30 g di burro a pezzi
- lamponi freschi q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 2 porzioni
- Kalorie
- 13849 kJ / 3310 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 365.8 g
- Tłuszcz
- 185.9 g
- Błonnik
- 16.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta alle fragole
2h
Tiramisù (per 1 persona)
1h 30min
Cheesecake salata alle fragole
2h
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1h 20min
Tartellette alle fragole
1h 20min
Torta cappuccino
2h
Torta ai tre cioccolati
5h 20 min.
Muffin al cioccolato e nocciole
40min
Crema chiboust
1h
Torta al cioccolato
1h
Crostata al cioccolato e salsa al caramello
1 Std. 40 Min
Torta della nonna
1h 30min