Brioche tressée à la cannelle

Brioche tressée à la cannelle

4.5 309 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
8 parts

Składniki

  • de lait
    200 g
  • de levure boulangère fraîche
    15 g
  • de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
    500 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    90 g
  • jaunes d'œufs dont 3 pour la pâte et 1 pour la dorure
    4
  • de beurre demi-sel mou, coupé en morceaux
    125 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    1 c. à soupe
  • de cannelle en poudre
    1 - 2 c. à soupe
  • de sucre vanillé maison
    30 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 435.9 kcal / 1822 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 61.1 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...