Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 90 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs, dont 3 pour la pâte et 1 pour la dorure
- 125 g de beurre demi-sel, mou, coupé en morceaux
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 1 - 2 c. à soupe de cannelle en poudre
- 30 g de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1822 kJ / 435.9 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 61.1 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Butterbredele
2 Std. 30 Min
Manneles
1 Std. 30 Min
Vanille Kipferl
35 Min
Bretzels sucrés
4 Std.
Kougelhopf
2 godz. 55 min
Kringle (Estonie)
2h 40min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Kouglof alsacien
4 Std. 20 Min
Bretzel
1 Std. 10 Min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 Std. 30 Min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1 Std. 55 Min
Streusel
2 Std.