![Bretzel Bretzel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D7CD9CA8-E464-4293-87A5-8ACBBE6F3B7A/Derivates/34DB9AC7-CF46-4234-9708-1C5894887209.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait
- 40 g de levure boulangère fraîche
- 600 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel fin
- 600 g d'eau, pour la cuisson
- 2 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- 1 œuf
- 2 c. à soupe de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1010 kJ / 237 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fougasse à la tomate et au chorizo
3h 20min
Fougasse
2h
Spätzles aux girolles
50 мин.
Manneles
1h 30min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1h 55min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Pretzels
1h 15 min
Pain d'Halloween à la citrouille
3 Std. 15 Min
Fougasse au romarin
3ωρ. 25 λεπτ.
Streusel
2h
Gnocchis
45min