Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oil dough
- 125 g plain flour, plus extra for dusting
-
80
g butter, cold
lub 80 g margarine, cold
Water dough
- 175 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch salt
- 25 g icing sugar
-
40
g butter, cold
lub 40 g margarine, cold - 95 g water
- 220 g kaya, homemade or store-bought, chilled
- 1 egg yolk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 991 kJ / 237 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 34 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 Std. 45 Min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2h 25min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 40 min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 5min
Killer Toast
2 Std.
Pandan chiffon cake
5 Std. 15 Min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Homemade Pandan Kaya
55min