Urządzenia i Akcesoria
Ayam Pongteh
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
5 portions
Składniki
-
chicken cut in pieces800 g
-
cornflour (starch)2 tsp
-
salt1 tsp
-
garlic cloves10
-
shallots200 g
-
cooking oil40 g
-
potatoes (approx. 2 pieces), cut in 1 cm slices250 g
-
fermented bean paste (taucu)1 tbsp
-
dark soy sauce2 tbsp
-
sugar1 tsp
-
water200 g
-
white pepper powder½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
601.6 mg
Białko
33.1 g
Kalorie
2139.5 kJ /
511.3 kcal
Tłuszcz
32.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Stir Fried Romaine Lettuce with Prawns
Brak ocen
Hand Ripped Cabbage
20 min
Gula Melaka Kaya
35 min
Oil Free Braised Chicken Wings
50 min
Ginger Scallion Fish Slices
40 min
Stir Fried French Beans
15 min
Braised Potatoes With Mince Meat
30 min
Ginger Pork
25 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35 min