Salted Fish Pork Belly

Salted Fish Pork Belly

4.5 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 portions

Składniki

  • fresh ginger
    30 g
  • garlic cloves
    3
  • shallots
    10 g
  • cooking oil
    20 g
  • dried chillies cut in pieces
    5
  • pork belly, skinless cut in thin slices, patted dry with kitchen towels
    350 g
  • light soy sauce
    20 g
  • dark soy sauce
    1 tsp
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    1 tsp
  • white pepper powder
    1 pinch
  • salted fish flesh only, cut in pieces
    20 g
  • onions
    50 g
  • spring onions cut in 3 cm length
    2 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 754 kcal / 3153 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 72 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 825 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...