
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g fresh ginger
- 3 garlic cloves
- 10 g shallots
- 20 g cooking oil
- 5 dried chillies, cut in pieces
- 350 g pork belly, skinless, cut in thin slices, patted dry with kitchen towels
- 20 g light soy sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 pinch white pepper powder
- 20 g salted fish, flesh only, cut in pieces
- 50 g onions
- 2 sprigs spring onions, cut in 3 cm length
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3153 kJ / 754 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 72 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 825 mg
Alternatywne przepisy
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Shallot Oil
25 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2h 25 min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Yam Rice
45min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55p
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Rice Wine Chicken
30 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Braised pork belly
55p