Ensalada de patatas y espárragos con pesto de eneldo

Ensalada de patatas y espárragos con pesto de eneldo

4.2 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 raciones

Składniki

  • 600 g de patatas en trozos grandes y regulares (aprox. 5x5 cm)
  • 600 g de agua
Pesto
  • 60 g de queso parmesano en trozos (2 cm)
  • 50 g de piñones
  • 60 g de aceite de oliva
  • 25 - 30 g de eneldo fresco
  • 20 g de alcaparras
  • 10 g de zumo de limón
  • 120 g de yogur griego
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
Ensalada
  • 50 g de cebolla roja
  • 4 huevos
  • 1300 g de agua
  • 400 g de espárragos verdes frescos (1 manojo)
  • 150 g de pepino (opcjonalnie) rodajas (2 mm)
  • piñones tostados

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 469 mg
Białko 20.8 g
Kalorie 2118.2 kJ / 506.3 kcal
Tłuszcz 31.8 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 38.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...