![Poireaux gratinés à la béchamel Poireaux gratinés à la béchamel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/36aedc2e-6584-4955-99ed-d3cb5e3c4bd4/Derivates/61607d30-35e8-4ff4-8d33-4df451824f49.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux
Les poireaux
- 1000 g d'eau
- 800 g de blancs de poireau
- beurre, pour le plat
La béchamel
- 50 g de farine de sarrasin
- 40 g de beurre
- 400 g de lait de soja
-
1
pincée de noix de muscade fraîchement râpée
lub 1 pincée de curry en poudre - 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1244 kJ / 297 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de courgette à la provençale
40 min
Gratin de chou-fleur
55 min
Croustade aux champignons
1 godz. 15 min
Poêlée de légumes verts
10 Min
Légumes au curry
1 godz.
Petits pois à la française
45 min
Flan au brocoli
1 godz. 20 min
Omelette aux pommes de terre
30 min
Légumes farcis
1 godz. 20 min
Riz à la tomate
30 min
Lasagne au potiron et chèvre frais
1 godz.
Œufs à la florentine
1 godz. 5 min