Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- 50 g de rhum, ambré de préférence
- 20 g de beurre, pour le plat
- 100 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 4 œufs
- 500 g de lait
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1434 kJ / 339 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
-
Basiques - Gâteaux et biscuits 11 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Riz au lait
1 Std.
Far aux pruneaux
1 godz. 5 min
Gâteau de semoule
2h 45min
Far breton aux pruneaux
1 Std. 10 Min
Clafoutis aux cerises
50min
Far aux pruneaux
1h 35 min
Cake aux fruits confits
4h
Clafoutis exotique aux abricots secs
1h 45min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Far aux abricots
1 Std. 15 Min
Œufs au lait
50min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min