Falafels de fèves

Falafels de fèves

3.7 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 200 g de fèves fraîches ou surgelées
  • 60 g d'oignon rouge
  • 150 g de pois chiches en conserve égouttés
  • 25 g de tahini (voir "Conseil(s)")
  • 1 pincée de cumin en poudre
  • 50 g de farine de pois chiche
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 241.8 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 692 kJ / 164.8 kcal
Tłuszcz 5.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 16.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...