Ensalada César con kale, arúgula y salmón

Ensalada César con kale, arúgula y salmón

4.6 45 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porciones

Składniki

  • 100 g de kale lavado y desinfectado
  • 150 g de lechuga sangría en mitades, lavado y desinfectado
  • 50 g de arúgula lavado y desinfectado
  • 400 g de agua
  • 50 g de queso parmesano, cortado en trozos
  • 2 dientes de ajo pelados
  • 5 filetes de anchoa en aceite
  • ½ cdita de pimienta negra recién molida o al gusto
  • ½ cdita de sal fina o al gusto
  • 100 g de aceite de oliva extra virgen
  • 15 g jugo de limón
  • 15 g de mostaza Dijon
  • 1 huevo
  • 500 g de agua para el Varoma
  • 4 filetes de salmón fresco
  • sal fina al gusto
  • pimienta negra recién molida al gusto
  • 100 g de crutones
  • 100 g de jitomates cherry en mitades

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1898 mg
Białko 53 g
Kalorie 3798 kJ / 904 kcal
Tłuszcz 69 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...