Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de nuez pecana
- 50 g de cebolla blanca, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 15 g de mantequilla
- 1000 g de agua
- 1 pizca de curry en polvo
- 2 cdas de concentrado de caldo de pollo
- 1 pizca de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- 250 g de arroz
- 6 rebanadas de tocino frío, en trozos
-
1
cda de salsa Inglesa
lub 1 cda de salsa de soya - 100 g de bistec de res, en trozos (2 cm)
- 75 g de almendras fileteadas
- 50 g de piñones
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2348.5 kJ / 561.3 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 44.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 81.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Tinga de pollo TM6
30min
Pastel azteca
1h 20min
Entomatadas de pollo
40min
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1 godz.
Adobo con carne
50min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35min
Tostadas de rajas con pollo
40min
Enchiladas suizas
1 godz.
Pollo a la naranja estilo Oriental
50min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1 godz. 10 min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 godz. 30 min