Camarones entomatados (Sonora) TM6

Camarones entomatados (Sonora) TM6

3.9 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
6 porciones

Składniki

  • 1100 g de camarones crudos grandes con cabeza (ver tip)
    1100 g de mariscos mixtos, al gusto, (p. ej. mejillones, calamares, alemjas, cubos de pescado, etc.)
  • 200 g de agua
  • 1 cdita de sal rosa del himalaya
  • 400 g de jitomates en cuartos
  • 1 diente de ajo pelado
  • 120 g de pimiento rojo sin tallo ni semillas
  • 150 g de cebolla blanca
  • ½ cdita de clavo de olor en polvo
  • 25 g de aceite de oliva extra virgen
  • ½ cdita de pimienta blanca molida
  • 1 cdita pimentón dulce
    ½ cdita de paprika
  • 1 cda de fécula de maíz
  • 3 limones verdes en mitades, para acompañar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1238.9 mg
Białko 26.1 g
Kalorie 828.8 kJ / 198.1 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 8.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...