Mięsna zapiekanka z piwem

Mięsna zapiekanka z piwem

3.5 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

Wołowy gulasz z piwem
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 600 g wołowiny gulaszowej pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • 250 g wody
  • 150 g pora pokrojonego w 2 mm plastry
  • 330 g piwa ciemnego
  • 1 łyżeczka liści tymianku, świeżych
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
Ciasto i złożenie zapiekanki
  • 150 g mąki pszennej
  • 65 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 żółtko roztrzepane, do posmarowania naczynia do zapiekania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 39 g
Kalorie 2711 kJ / 647 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...