
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g szynki gotowanej pokrojonej na 3 cm kawałki
lub 150 g szynki, wędzonej gotowanej, pokrojonej na 3 cm kawałki - 150 g sera gouda pokrojonego na 3 cm kawałki
- 20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g pieczarek przekrojonych na pół
- 250 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 20 g drożdży świeżych pokruszonych
- 200 g mleka
- ½ łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki oregano, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 169.6 kcal / 710 kJ
- Białko
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Sód
- 302.5 mg