
Urządzenia i Akcesoria
Pizzowe muffiny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
-
szynki gotowanej pokrojonej na 3 cm kawałki150 g
-
sera gouda pokrojonego na 3 cm kawałki150 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy20 g
-
pieczarek przekrojonych na pół150 g
-
mąki pszennej250 g
-
jajko1
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mleka200 g
-
cukru½ łyżeczki
-
oregano, suszonego2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
169.6 kcal /
710 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
17.7 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
302.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min