
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g szynki gotowanej, pokrojonej na 3 cm kawałki
lub 150 g szynki, wędzonej, gotowanej, pokrojonej na 3 cm kawałki - 150 g sera gouda, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 250 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 200 g mleka
- ½ łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki oregano, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 710 kJ / 169.6 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 302.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 godz.
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min