Pizzowe muffiny

Pizzowe muffiny

4.0 174 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk

Składniki

  • 150 g szynki gotowanej pokrojonej na 3 cm kawałki
    150 g szynki, wędzonej, gotowanej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 150 g sera gouda pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 150 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 200 g mleka
  • ½ łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 302.5 mg
Białko 8.8 g
Kalorie 710 kJ / 169.6 kcal
Tłuszcz 7.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 17.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...