Pizzowe muffiny
TM6 TM5

Pizzowe muffiny

4.0 (161 ocen)

Składniki

  • 150 g szynki gotowanej, pokrojonej na 3 cm kawałki
    lub 150 g szynki, wędzonej, gotowanej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 150 g sera gouda, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 150 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 200 g mleka
  • ½ łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
710 kJ / 169.6 kcal
Białko
8.8 g
Węglowodany
17.7 g
Tłuszcz
7.6 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Błonnik
1.2 g
Sód
302.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy