Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
TM6 TM5

Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką

4.1 (331 ocen)

Składniki

  • 120 - 150 g banana, bez skórki, przekrojonego na pół
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia bananów
  • 2 szczypty cynamonu, mielonego, do oprószenia bananów
  • 35 g cukru
  • 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
    lub 50 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 białka
  • 1 - 2 łyżki wiórków kokosowych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1672.5 kJ / 399.5 kcal
Białko
6.5 g
Węglowodany
52.5 g
Tłuszcz
19.5 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Błonnik
32.5 g
Sód
70.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy