
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 - 150 g banana, bez skórki, przekrojonego na pół
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia bananów
- 2 szczypty cynamonu, mielonego, do oprószenia bananów
- 35 g cukru
-
50
g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
lub 50 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki - 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 białka
- 1 - 2 łyżki wiórków kokosowych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1672.5 kJ / 399.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 32.5 g
- Sód
- 70.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 Std.
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 Std.
Deser z marchewki i nerkowców
25min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 Std.
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Pomarańczowe verrines
3h 40min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3h 20 min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 Std.
Deser bananowy
15min
Mus z białej czekolady
1 Std.