Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)

Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)

4.5 63 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

Mus z białą czekoladą
  • 70 g herbatników
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • ¼ laski wanilii tylko nasiona
  • 200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
Truskawki (sous-vide)
  • 400 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
  • 1400 - 1500 wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
  • 2 kawałki skórki z pomarańczy (1 x 4 cm), ekologicznej, bez białych błonek
  • 2 szczypty cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
    1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku, (patrz wskazówka)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 159 mg
Białko 7 g
Kalorie 1615 kJ / 386 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...