Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą
TM6

Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą

Składniki

Mus z białą czekoladą

  • 70 g herbatników
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej (patrz wskazówka)
  • 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • ¼ laski wanilii, tylko nasiona
  • 200 g serka kremowego, podzielonego na kawałki

Truskawki (sous-vide)

  • 400 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
  • 1400 - 1500 wody, do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
  • 2 szczypty cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
  • 2 kawałki skórki z pomarańczy (1 x 4 cm), ekologicznej, bez białych błonek
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1615 kJ / 386 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie