Caldo gallego de grelos

Caldo gallego de grelos

4.4 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
8 raciones

Składniki

  • de judías blancas cocidas (en conserva)
    400 g
  • de morcillo de ternera (aprox. 200 g)
    1 trozo
  • de lacón (aprox. 200 g) previamente desalado durante 12 horas
    1 trozo
  • de pecho de ternera (aprox. 200 g)
    1 trozo
    1 trozo de falda de ternera, (aprox. 200 g)
  • de tocino entreverado curado (aprox. 200 g)
    1 trozo
  • de unto
    30 - 40 g
  • de agua
    1200 g
  • de grelos (aprox. 300 g limpios)
    1 manojo
  • chorizos semicurados (opcjonalnie) (aprox. 200 g)
    2
  • de patata chascada
    350 g
  • patatas pequeñas (aprox. 300 g)
    6
  • aceite de oliva virgen extra para servir

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 377 kcal / 1579 kJ
Białko 28.1 g
Tłuszcz 22.4 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 1148.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...