Caldo gallego de grelos

Caldo gallego de grelos

4.4 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
8 raciones

Składniki

  • 400 g de judías blancas cocidas (en conserva)
  • 1 trozo de morcillo de ternera (aprox. 200 g)
  • 1 trozo de lacón (aprox. 200 g) previamente desalado durante 12 horas
  • 1 trozo de pecho de ternera (aprox. 200 g)
    1 trozo de falda de ternera, (aprox. 200 g)
  • 1 trozo de tocino entreverado curado (aprox. 200 g)
  • 30 - 40 g de unto
  • 1200 g de agua
  • 1 manojo de grelos (aprox. 300 g limpios)
  • 2 chorizos semicurados (opcjonalnie) (aprox. 200 g)
  • 350 g de patata chascada
  • 6 patatas pequeñas (aprox. 300 g)
  • aceite de oliva virgen extra para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1148.3 mg
Białko 28.1 g
Kalorie 1579 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 22.4 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...