Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Caldo gallego de grelos
TM6

Caldo gallego de grelos

4.6 (16 ocen)

Składniki

  • 400 g de judías blancas cocidas (en conserva)
  • 1 trozo de morcillo de ternera (aprox. 200 g)
  • 1 trozo de lacón (aprox. 200 g) previamente desalado durante 12 horas
  • 1 trozo de pecho de ternera (aprox. 200 g)
    lub 1 trozo de falda de ternera (aprox. 200 g)
  • 1 trozo de tocino entreverado curado (aprox. 200 g)
  • 30 - 40 g de unto
  • 1200 g de agua
  • 1 manojo de grelos (aprox. 300 g limpios)
  • 350 g de patata chascada
  • 2 chorizos semicurados (aprox. 200 g) (opcjonalnie)
  • 6 patatas pequeñas (aprox. 300 g)
  • aceite de oliva virgen extra para servir

Wartości odżywcze
na 1 ración
Kalorie
1579 kJ / 377 kcal
Białko
28.1 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
22.4 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Błonnik
4.2 g
Sód
1148.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy