![Caldo gallego de grelos Caldo gallego de grelos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0b8a3613-824c-486a-a6a1-20b76d3b98ad/Derivates/29e0b2f7-87bc-4bce-bb8f-093d611da4e6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva)
- 1 trozo de morcillo de ternera (aprox. 200 g)
- 1 trozo de lacón (aprox. 200 g) previamente desalado durante 12 horas
-
1
trozo de pecho de ternera (aprox. 200 g)
lub 1 trozo de falda de ternera (aprox. 200 g) - 1 trozo de tocino entreverado curado (aprox. 200 g)
- 30 - 40 g de unto
- 1200 g de agua
- 1 manojo de grelos (aprox. 300 g limpios)
- 350 g de patata chascada
- 2 chorizos semicurados (aprox. 200 g) (opcjonalnie)
- 6 patatas pequeñas (aprox. 300 g)
- aceite de oliva virgen extra para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1148.3 mg
Alternatywne przepisy
Orejas de carnaval
30min
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min
Caldo gallego exprés
30min
Empanada de zamburiñas
1 Std. 20 Min
Pote gallego de repollo
2 Std. 40 Min
Sopa de pescado donostiarra
1h
Rollo de bonito
1 Std. 10 Min
Sopa de mariscos
1h 30min
Alubias tolosanas con chorizo y tocino (Cocción lenta)
14 Std. 25 Min
Mermelada de caqui, kiwi y naranja con jengibre
30min
Filloas
1h
Bica de Castro Caldelas
1 Std. 20 Min