Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 gousses d'ail
- 80 - 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 pincée de piment en poudre, à ajuster en fonction des goûts
-
5
g de gingembre frais (1 cm env.), à ajuster en fonction des goûts
lub 1 c. à café de gingembre en poudre, à ajuster en fonction des goûts - 30 g d'huile d'olive
- 1 dose de safran en poudre
- 6 tomates, coupées en deux
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 600 g de crevettes crues, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1074 kJ / 256 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet basquaise
50min
Colombo de porc
1 Std. 15 Min
Chili con carne
1 Std. 15 Min
Blanquette de veau
1h
Colombo de porc
1 Std. 20 Min
Brandade de morue
24h 35min
Rougail de poisson
40 min
Bobó de crevettes
45 min
Acras de morue
13h
Moules à la provençale
35min
Noix de saint-jacques sur lit de poireau
40 min
Couscous de crevettes et sa bisque
1h