![Rougail crevette Rougail crevette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7C3CE210-7C72-45FB-B98C-B84C3280AE09/Derivates/0a82b78f-46dd-49fc-8874-c4af7bfcdfbb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 gousses d'ail
- 80 - 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 pincée de piment en poudre, à ajuster en fonction des goûts
-
5
g de gingembre frais (1 cm env.), à ajuster en fonction des goûts
lub 1 c. à café de gingembre en poudre, à ajuster en fonction des goûts - 30 g d'huile d'olive
- 1 dose de safran en poudre
- 6 tomates, coupées en deux
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 600 g de crevettes crues, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1074 kJ / 256 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cari poisson
35min
Cabillaud au beurre d'agrumes
50min
Noix de saint-jacques sur lit de poireau
35min
Poulet basquaise
50min
Sauté de veau Marengo
55 min
Couscous de crevettes et sa bisque
1h
Colombo de porc
1 Std. 15 Min
Blanquette de veau
1h
Cabillaud et pommes de terre à la sauce tomate
50min
Bobó de crevettes
45min
Crabes farcis
1 Std. 15 Min
Brandade de morue
24sa 35 dk