
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de pommes de terre coupées en morceaux (3-4 cm)
-
6
darnes de cabillaud (120-200 g chacune)
lub 6 filets de poisson blanc - 2 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 150 g d'oignons coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 100 g de carotte coupée en morceaux
- 50 g de vin blanc (opcjonalnie)
- 400 g de tomates coupées en morceaux
- ½ c. à café de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
- 100 g d'eau
- 30 g d'huile d'olive et un peu pour huiler
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 302 kcal / 1269 kJ
- Białko
- 33 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 3.4 g