Mahjouba (crêpes farcies)

Mahjouba (crêpes farcies)

2.3 28 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 pièces

Składniki

  • de semoule de blé dur fine
    500 g
  • d'eau tiède
    330 g
  • de sel
    10 g
  • d'oignons coupés en quatre
    300 g
  • d'ail
    1 gousse
  • d'huile d'olive
    4 c. à soupe
  • de ras el-hanout
    1 c. à café
  • de tomates en quartiers
    400 g
  • de carottes en tronçons
    150 g
  • de concentré de tomate
    70 g
  • de harissa
    1 c. à soupe
  • huile de tournesol pour le plan de travail et 1 filet pour la poêle

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 308 kcal / 1303 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...