Chorba tunisienne

Chorba tunisienne

3.6 132 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • oignon coupé en deux
    1
  • d'ail
    2 gousses
  • de filet de poulet coupé en lamelles
    200 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de carvi en poudre
    1 c. à café rase
  • de curcuma en poudre
    1 c. à café rase
  • de ras el-hanout
    1 c. à café rase
  • de concentré de tomate
    30 g
  • d'eau
    800 g
  • tomate détaillée en dés
    1
  • de semoule d'orge fine type tchicha (voir "Conseil(s)")
    50 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de pois chiches en conserve égouttés
    200 g
  • de jus de citron (opcjonalnie)
    10 g
  • de coriandre fraîche ciselés
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 638.8 kcal / 2705 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 104.5 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 471 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...